Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Καταδίκη της Τουρκίας για τις ελληνικές περιουσίες στην Κωνσταντινούπολη

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε ομόφωνα την Τουρκία για την υπόθεση της περιουσίας της κα. Πολυξένης Πιστικά,
επειδή παραβίασε των δικαίωμα των αδελφών της στην περιουσία της.
Με την ομόφωνη απόφασή του (31206/02) στις 29 Σεπτεμβρίου το ΕΔΑΔ όχι μόνο καταδίκασε την Τουρκία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση των αδελφών Φωκά, περιόρισε επιπλέον την Τουρκία στο δικαίωμα έφεσης, αφού και η Τουρκάλα δικαστής που συμμετείχε στην σύνθεση του δικαστηρίου ψήφισε υπέρ της καταδίκης της Άγκυρας.
Ο δικαστικός μαραθώνιος ξεκίνησε το 1991, όταν ο Γιάννης Φωκάς, με άκαρπες δικαστικές ενέργειες προσπάθησε να αποδείξει στην Τουρκία την συγγενική σχέση με την Πολυξένη και να διορίσει επίτροπο στην αδελφή του, που νοσηλευόταν στο Ψυχιατρικό Τμήμα του ελληνικού νοσοκομείου Βαλουκλή της Πόλης.
Η Πολυξένη Πιστικά απεβίωσε αφήνοντας μοναδικούς κληρονόμους τους αδελφούς της Ιωάννη και Βαγγέλη Φωκά, Έλληνες πολίτες που ζούσαν στην Ελλάδα.
Αφού εξαντλήθηκαν τα ένδικα μέσα στην Τουρκία κατέθεσαν προσφυγή, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας ζητώντας αποζημίωση 19 εκατ. ευρώ.
Η νομική ομάδα των αδελφών Ιωάννη και Βαγγέλη Φωκά αποτελούνταν από τους κ. Δημήτρη Γκελντή, ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης (υπόθεση Λοιζϊδου) και ο Τούρκος δικηγόρος Κων/πολης Οκαν Χεμνσινλίογλου.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ: Καραρναμέ του '64 ήταν το μυστικό προεδρικό διάταγμα του 1964 με τον οποίο δεσμεύτηκαν όλες οι περιουσίες των Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία.
ΑΠΟΨΗ: 1) Ευρωτουρκαλάδες για να σας δω τώρα, τι νομίζατε ότι με την απατεωνιά σας θα μπαίνατε στην Ευρώπη, θα πληρώσετε και θα πληρώσετε καλά.
2) Έκπληκτος έμεινα και από την Τουρκάλα δικαστής που ψήφισε υπέρ της καταδίκης αλλά και από τον δικηγόρο των αδερφών.
3) Είναι μια νέα αρχή για αυτούς τους ανθρώπους που ζήσανε στην Πόλη κάνοντας μια πόλη πλούσια και δυνατή για να βρούνε το δίκιο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: