Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 9


ΝΔ: Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τη Ρηγίλλης τα ψηφοδέλτια της ΝΔ με χωρίς εκληξεις από την πλευρά τους. Εκτός τίθενται οι Π. Δούκας, ο Α. Παυλίδης και ο Σ. Τσιτουρίδης.
Ο κ. Σ. Τσιτουρίδης χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του «απαράδεκτη και άθλια πολιτική απόφαση» ενώ έκανε λόγο για «εκλεκτούς της διαπλοκής που κάνουν κουμάντο στη Ρηγίλης και στο Μαξίμου».
Ο κ. Β. Μαγγίνας λίγο πιο πριν με μια επιστολή του είχε θέσει τον εαυτό του εκτός ψηφοδελτίων.
Την Τετάρτη θα κατατεθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Για την υπόθεση SIEMENS ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ, του οποίου στελέχη γνωρίζουν καλά το θέμα της SIEMENS, μπορεί να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή. Θα μπορούσε μάλιστα να ορίσει ως Πρόεδρό της τον κ. Γείτονα».
Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ εδώ
ΠΑΣΟΚ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο κ. Δ. Χριστόφια στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρο, όπου θα παρευρεθεί σε εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Κρανιδιώτη.Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «Η Ελλάδα είναι ξανά πλάι στην Κύπρο, κοντά στον κυπριακό λαό με πράξεις, όχι με λόγια».
Για την υπόθεση SIEMENS το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε «Η άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης Siemens και η συναφής διερεύνηση για τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε σχέση με τον εκ μέρους του χειρισμό της υπόθεσης, ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο. Ένα νέο κεφάλαιο, που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας, σε σχέση με το παρασκήνιο της υπόθεσης Siemens»
ΚΚΕ: Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας δήλωσε «Επειδή οι καταστροφές είναι πολύπλευρες και ανυπολόγιστες, επειδή βρισκόμαστε στην αρχή του φθινοπώρου και του χειμώνα και δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα από πλευράς καιρού, εμείς θεωρούμε ότι καταρχήν πρέπει να υπάρξει ένα κέντρο που να αναλαμβάνει το συντονισμό των πάντων και τον έλεγχο της υλοποίησης: Πρώτον, άμεσες αποζημιώσεις, κατά οικογένεια. Δεύτερον, άμεσα μέτρα για να φύγει η λάσπη, για να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η κατάσταση, να μην είναι επικίνδυνη, και βεβαίως έργα υποδομής» και τελειώνοντας είπε «Θα το πω καθαρά και απλά να κόψουν το λαιμό τους να δοθούν οι αποζημιώσεις και να ξεκινήσει η αποκατάσταση. Δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή όπως η Χαλκιδική που καθυστέρησαν πολλά πράγματα να γίνουν, ή ο Πύργος και η Αχαΐα με τις πυρκαγιές, πολύ περισσότερο που βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Σεπτέμβρη».
Ενώ για το debeat των πολιτικών αρχηγών είπε ότι«Ζητάμε την ισοτιμία και την τήρηση της θεματικότητας. Όχι πια στις τηλεαναμετρήσεις όπου οι απαντήσεις προβλέπονται από πριν και οι ίδιες οι αναμετρήσεις καταντούν κάτι το γελοίο και στημένο».
ΛΑΟΣ: Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρει «Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας το Σάββατο στη ΔΕΘ, κατανόησε, όπως διεφάνη από τις προτάσεις του, ότι η τόνωση της αγοράς πρέπει να αποτελέσει βασική κατεύθυνση του σχεδίου εξόδου από την οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Αυτό που παρέλειψε ήταν η αναφορά στην «πατρότητα» των ιδεών. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, ήδη από τις 23.10.2008, είχε επισημάνει στη Βουλή των Ελλήνων την ανάγκη τόνωσης της αγοράς, καταθέτοντας συγκεκριμένα μέτρα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο ΤΕΙΡΑΣΙΑΣ. Σημειώνεται ότι ακολούθησαν κι άλλες αναφορές του κ. Καρατζαφέρη στο συγκεκριμένο ζήτημα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υιοθετούνται οι προτάσεις μας, αφού πρωτίστως αυτό που ενδιαφέρει είναι το καλό του τόπου.»
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Α. Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο Μηχανογραφικό Κέντρο του ΙΚΑ δήλωσε «Ο κ. Καραμανλής, ο Πρωθυπουργός, στην ΔΕΘ εμφανίστηκε με το μαστίγιο. Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε με το μαστίγιο και το καρότο. Οι διαφορές τους ήταν στο αν η λιτότητα θα είναι διετής ή τριετής και στο αν οι μισθοί και οι συντάξεις θα είναι παγωμένες ή με αυξήσεις της τάξης του 0,8% δηλαδή 30 λεπτά ημερησίως» τονίζοντας πως «Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ριζική αλλαγή».
Ενώ για το debeat των πολιτικών αρχηγών είπε ότι «Είναι ιδιαίτερα στενάχωρο το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δυστυχώς συνεπικουρούμενοι και από το ΚΚΕ, διαμορφώνουν συνθήκες ναυαγίου στην προοπτική να γίνει ένας διάλογος των όλων των πολιτικών αρχηγών, όλων των πολιτικών δυνάμεων όπως το έχουμε συνηθίσει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Γνωρίζουμε ότι σε αυτόν τον διάλογο υπάρχουν προβλήματα όμως και οι χειρότερες συνθήκες διεξαγωγής του διαλόγου είναι καλύτερες από το μην γίνει καθόλου διάλογος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: