Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 12

ΝΔ: Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Καραμανλής σε ομιλία που πραγματοποίησε στα Μέγαρα ζήτησε από τους οπαδούς του κόμματος να είναι παρόν στις εκλογές τονίζοντας ότι «Στο διάστημα που ακολουθεί κρίνονται οι αντοχές της Οικονομίας μας, κρίνεται η έξοδός μας από τη διεθνή κρίση, κρίνεται η δυνατότητά μας να εξασφαλίσουμε στέρεη ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια» και τόνισε ότι «Αν πιστέψουμε ότι με ευχάριστες συνταγές αντιμετωπίζονται δύσκολες καταστάσεις, οι συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες για όλους»
Ενώ για την οικονομική κρίση κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ είπε ότι την θεωρούσε ως σαν «άλλοθι της Κυβέρνησης» ενώ «Πολεμούσε τα μέτρα που παίρναμε. Αντιδρούσε σε κάθε παρέμβαση για τη θωράκιση της Οικονομίας». Για την ανεργία είπε «η ανεργία βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2004 και αυτό δεν μπορεί να το προσπερνά το ΠΑΣΟΚ»
Ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας «Προσπαθούσε να πολώσει το πολιτικό κλίμα. Αποφάσισε, τελικά, να εκβιάσει εκλογές, δηλώνοντας πως δεν θα ψήφιζε Πρόεδρο Δημοκρατίας.»
Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε η ομιλία του κ. Κ. Καραμανλής σε ομογενής στις Βρυξέλλες.

ΠΑΣΟΚ: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου για την οικονομία τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση πριν την κρίση, όταν μπορούσε να κάνει πραγματική δημοσιονομική προσαρμογή, δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να μπούμε δύο φορές σε επιτήρηση. Όταν μπορούσε να κάνει διαφορετικές επιλογές, που θα έδιναν ώθηση στην ανάπτυξη και θα εμβάθυναν το κοινωνικό κράτος, θα προστάτευαν την απασχόληση, δεν το έκανε».
- Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης για τους εργαζόμενους σε προγράμματα stage, δήλωσε: «εφόσον γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα σταματήσει τη μάστιγα της ομηρίας νέων ανθρώπων με stage στο δημόσιο τομέα. Όσοι έχουν ήδη τοποθετηθεί, θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα στο οποίο έχουν ενταχθεί, ενώ η εμπειρία που αποκτάται στο ίδιο αντικείμενο απασχόλησης, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, θα προσμετράτε εξίσου στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.»
- Σε ανακοίνωση του ο τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ για τους ημιυπαίθριους δήλωσε: «Σε ενδεχόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι πολίτες θα βρεθούν καθηλωμένοι, καθώς όλη αυτή η νομοθετική ακροβασία είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί» ενώ τόνισε πως θα καταργήσει τη ρύθμιση και ξεκαθάρισε ότι «Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευθεί να αντιμετωπίσει συνολικά και ολοκληρωμένα το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, με γνώμονα το κοινό συμφέρον, τον πολίτη και το περιβάλλον».

ΚΚΕ: Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα σε συγκέντρωση εργαζομένων στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» δήλωσε «Ιδιαίτερα άνθρωποι σκεπτόμενοι, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, δεν πρέπει να υποκύψουν σε αυτόν τον εντελώς επικίνδυνο, ακραίο και χυδαίο εκβιασμό που τους επιτρέπει σήμερα το σύστημα: Το πολύ πολύ να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και να πάνε στη ΝΔ ή να φύγουν από τη ΝΔ και να πάνε στο ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για έναν εκβιασμό ο οποίος έχει περάσει και με το καρότο και με το μαστίγιο».
Ενώ συνεχίζοντας και αναφερόμενη για το καπιταλιστικό σύστημα δήλωσε ότι «έχουν έναν κορμό με δυο πόδια, το ένα είναι η ΝΔ και το άλλο το ΠΑΣΟΚ. Ο κορμός είναι το σύστημα. Τώρα πια η πλουτοκρατία του τόπου θέλει να νικήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά δε θέλει και να κουτσαθεί πάρα πολύ η ΝΔ, θέλει να την κρατήσει και αυτή σε μια ορισμένη απόσταση μεταξύ τους, ούτως ώστε και να μην της ξεφύγει από τη στρούγκα κόσμος και στην περίπτωση φθοράς του ΠΑΣΟΚ»
- Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ για την τηλεμαχία μεταξύ των πολιτηκων αρχηγών δήλωσε μεταξί άλλων «Παρά το γεγονός ότι και αυτή η τηλεμαχία θα είναι μία από τα ίδια, το ΚΚΕ αποφάσισε να πάρει μέρος, μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία του αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από τις τηλεμαχίες.
Πιστεύουμε ότι η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει εξαντληθεί. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι στις τηλεμαχίες ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι σημαντικός, αλλά πρωταγωνιστές είναι οι αρχηγοί των κομμάτων.».
ΛΑΟΣ: Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας δημοσιογράφων από το Κιλκίς αναφέρθηκε στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών δηλώνοντας ότι «Είχαμε κάποιες ελπίδες, ότι η τηλεμαχία, θα ήταν μια ευκαιρία ξεδιπλώματος των σκέψεων κάθε πολιτικού αρχηγού για όλα τα θέματα. Βλέπουμε όμως ότι στήνουν ένα debate στα μέτρα και τις ανάγκες που έχουν οι δύο αρχηγοί των κομμάτων που θέλουν να μονοπωλούν την εξουσία. Ερώτηση 20΄΄, δεν είναι ερώτηση, είναι μια πάσα, για να βάλει κάποιος "τρίποντο", εάν βέβαια μπορεί.» και συνεχίζοντας είπε «Επειδή κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί, δεν έχουν επάρκεια και γνώσεις κάποιων θεμάτων, επιζητούν αυτό το διάλειμμα, για να έρθουν μέσα οι "γραμματικοί" να τους δώσουν τα σκονάκια, γεγονός που θεωρώ αδιανόητο.» και τελειώνοντας τόνισε «Αυτό το ρόλο του κομπάρσου, που θέλουν να μας επιβάλλουν οι δυο «πρωταγωνιστές», εγώ δεν τον δέχομαι.».
- Ενώ σε ομιλία που είχε στο Κιλκίς ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε λόγο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ λέγοντας «ο ηγέτης πρέπει να είναι επιεικής με τους ασθενέστερους και σκληρός με τους ισχυρούς. Αντί αυτού όμως, ο κ. Καραμανλής όμως εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι σε στελέχη όπως οι κ.κ. Τσιτουρίδης και Δούκας, ενώ δεν «άγγιξε» τον κ. Σουφλιά που έχτιζε σπίτι χωρίς άδεια ή την κα Μπακογιάννη και τον κ. Κ. Μητσοτάκη που ενεπλάκησαν στη Siemens» Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου και την κα Μπακογιάννη «τους ανθρώπους της επόμενης ημέρας», όπως είπε για το «ναι» στο σχέδιο Ανάν. Ειδικότερα για τον κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι έθεσε σε αμφισβήτηση την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ενώ, για την κα Μπακογιάννη, υπενθύμισε ότι ήταν η πρώτη υπουργός Εξωτερικών χώρας της ΕΕ που καλωσόρισε την αμερικανική αντιπυραυλική ομπρέλα, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας. Συνεχίζοντας είπε ότι «Ο κ. Καραμανλής θα φύγει μετά τις εκλογές, επειδή θέλει να φύγει. Το πιο πιθανό είναι το κόμμα να περάσει στα χέρια της κ. Μπακογιάννη, παρά το ότι έχει τραυματισθεί πολιτικά από την θητεία της στο Υπ. Εξωτερικών γιατί υπάρχει προώθηση της από παράγοντες εντός και εκτός της χώρας».

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό δήλωσε ότι είναι μια μεγάλη νίκη για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής λόγο τη μη δημιουργία εμπορικού κέντρου αλλά τη δημιουργία χώρων μαζικού αθλητισμού και υψηλού πρασίνου στον συγκεκριμένο χώρο
- Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στη λογική της ανάδειξης προγραμματικών ζητημάτων σ' αυτή την εκλογική μάχη, διοργανώνει το Σάββατο, 19/9, στη 1 το μεσημέρι, Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Οικολογική κρίση", στο ξενοδοχείο Athens Imperial (Πλ. Καραϊσκάκη).
- Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το οποίο αποτελείται από τους
1. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Δημοσιογράφος
2. ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ, Ηθοποιός
3. ΡΗΓΟΣ ΑΛΚΗΣ, Πανεπιστημιακός
4. ΠΟΛΙΤΗ ΤΖΙΝΑ, Πανεπιστημιακός
5. ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, Γιατρός
6. ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ ΑΝΝΑ, Σεναριογράφος
7. ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ, Πανεπιστημιακός
8. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Γιατρός, μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού
9. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εκπαιδευτικός
10. ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Γιατρός
11. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΗ, Πανεπιστημιακός
12. ΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

MOLEMOU είπε...

kai na souna mono esi pou skeftese etsi
olh mas etsi eimatse alla otan oi perisoteri apo emas ftanoume sthn kalpi ta ksexname ola*kalhmera apo to monaxo kai kalos se breika