Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Την Τετάρτη ξεκινά η απόσυρσης των αυτοκινήτων

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά η απόσυρσης των αυτοκινήτων βάση της κοινής υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Τι πρέπι να γνωρίζεται:
1. Το αυτοκίνητο σας πρέπει να κινείται αυτοδύναμα, να φέρει όλα τα μηχανικά του μέρη και να είναι πλήρες αμαξώματος.
2. Το αυτοκίνητο σας μπορείτε να το παραδώσετε εσείς ο ίδιος ή ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός σας.
3. Η παράδοση γίνεται σε εγκεκριμένους χώρους περισσότερες πληροφορίες στο www.edoe.gr ή στο τηλέφωνο 210-6899039.
4. Μέσα σε 8 ημέρες η Εγκατάσταση Επεξεργασίας χορηγεί στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος σας.
5. Διαβιβάζεται αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
6. Στη συνέχεια η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση περίπου σε 3 ημέρες εκδίδει τη μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος σας.
7. Άντε και καλή σας αγορά
ΑΠΟΨΗ: 1) Τα υπόλοιπα λεφτά που θα βρούμε οεο. Εγώ θέλω αλλά που να πρωτοδώσω στα φροντιστήρια της κόρη μου (βλέπεις λειτουργεί σωστά το παιδαγωγικό σύστημα), στο δάνειο για το σπίτι (έχουν τρελαθεί η κατασκευαστές και ζητάνε ότι θέλουν), στης κάρτες (αναγκαίο κακό) στης ΔΕΚΟ ή να φάμε να ντυθούμε ΠΟΥ, ΠΟΥ, ΝΑ ΠΡΩΤΟΔΩΣΩ ΕΛΕΟΣ !
2) κ. Σοφλία εν μέσω οικονομικής κρίσης μάλλον καλό κάνετε στις αυτόβιομηχανίες και στις τράπεζες.
3) Πείστε κανένα βιομήχανο να δώσει καμία γερή αύξηση και βράσε την απόσυρση.


Καταδίκη της Τουρκίας για τις ελληνικές περιουσίες στην Κωνσταντινούπολη

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε ομόφωνα την Τουρκία για την υπόθεση της περιουσίας της κα. Πολυξένης Πιστικά,
επειδή παραβίασε των δικαίωμα των αδελφών της στην περιουσία της.
Με την ομόφωνη απόφασή του (31206/02) στις 29 Σεπτεμβρίου το ΕΔΑΔ όχι μόνο καταδίκασε την Τουρκία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση των αδελφών Φωκά, περιόρισε επιπλέον την Τουρκία στο δικαίωμα έφεσης, αφού και η Τουρκάλα δικαστής που συμμετείχε στην σύνθεση του δικαστηρίου ψήφισε υπέρ της καταδίκης της Άγκυρας.
Ο δικαστικός μαραθώνιος ξεκίνησε το 1991, όταν ο Γιάννης Φωκάς, με άκαρπες δικαστικές ενέργειες προσπάθησε να αποδείξει στην Τουρκία την συγγενική σχέση με την Πολυξένη και να διορίσει επίτροπο στην αδελφή του, που νοσηλευόταν στο Ψυχιατρικό Τμήμα του ελληνικού νοσοκομείου Βαλουκλή της Πόλης.
Η Πολυξένη Πιστικά απεβίωσε αφήνοντας μοναδικούς κληρονόμους τους αδελφούς της Ιωάννη και Βαγγέλη Φωκά, Έλληνες πολίτες που ζούσαν στην Ελλάδα.
Αφού εξαντλήθηκαν τα ένδικα μέσα στην Τουρκία κατέθεσαν προσφυγή, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας ζητώντας αποζημίωση 19 εκατ. ευρώ.
Η νομική ομάδα των αδελφών Ιωάννη και Βαγγέλη Φωκά αποτελούνταν από τους κ. Δημήτρη Γκελντή, ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης (υπόθεση Λοιζϊδου) και ο Τούρκος δικηγόρος Κων/πολης Οκαν Χεμνσινλίογλου.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ: Καραρναμέ του '64 ήταν το μυστικό προεδρικό διάταγμα του 1964 με τον οποίο δεσμεύτηκαν όλες οι περιουσίες των Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία.
ΑΠΟΨΗ: 1) Ευρωτουρκαλάδες για να σας δω τώρα, τι νομίζατε ότι με την απατεωνιά σας θα μπαίνατε στην Ευρώπη, θα πληρώσετε και θα πληρώσετε καλά.
2) Έκπληκτος έμεινα και από την Τουρκάλα δικαστής που ψήφισε υπέρ της καταδίκης αλλά και από τον δικηγόρο των αδερφών.
3) Είναι μια νέα αρχή για αυτούς τους ανθρώπους που ζήσανε στην Πόλη κάνοντας μια πόλη πλούσια και δυνατή για να βρούνε το δίκιο τους.

Μήνυση για παραπλάνηση των κολεγίων από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών κατάθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά των κολεγίων κάνοντας λόγο για «συστηματική παραπλανητική προσπάθεια από μέρους ιδιωτών να εμφανίσουν τα ιδρυθέντα από μέρους τους 'κολέγια' ως δήθεν νόμιμα λειτουργούντα ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».
Η μηνυτήρια αναφορά του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ
ΑΠΟΨΗ: Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια όλοι κοιτάνε τα φράγκα, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, τα δικά μας τα παιδιά ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ?
ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Αντεπίθεση των καθηγητών ΤΕΙ για τις άδειες των κολεγίων

Αποχή από τις εκλογές αποφάσισαν στο Γραμματικό

Σε λαϊκή συνέλευση οι κάτοικοι του Γραμματικού αποφάσισαν την αποχή τους από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου λόγο του «εμπαιγμό των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας» τόσο για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για την ΝΔ λόγο της δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή.
Ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας του Γραμματικού κ. Ν. Κούκης σε δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι «το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από την πολιτική και τους πολιτικούς» και προειδοποιεί ότι «όσοι επιχειρήσουν να ψηφίσουν, πρέπει να ξέρουν ότι θα ναρκοθετήσουν, θα σαμποτάρουν και θα ξεπουλήσουν τον αγώνα όλων των κατοίκων» ενώ τελειώνοντας αναφέρει ότι «Η απόφαση αποχής από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι μια απόφαση ευθύνης, μια δυναμική ενέργεια, την οποία όλοι οι κάτοικοι του Γραμματικού έχουν υποχρέωση να τηρήσουν, ακόμη κι αν έχουν κάποιες ενστάσεις ή ενδοιασμούς».
ΑΠΟΨΗ: 1) Τι μας λες, βρε, πρόεδρε, αλήθεια, έτσι βγήκες και εσύ? Με λαϊκή συνέλευση? Έχουμε ξεχάσει τον όρο Δημοκρατία. Έτσι κ. πρόεδρε ξέρεις πόσοι ανεγκέφαλοι θα πάνε να την στήσουνε σε εκλογικά κέντρα και θα χλευάζουν ή ακόμη χειρότερα θα δημιουργηθούν και επεισόδια.
2) Κάπου διάβασα ένα ωραίο σχόλιο περί Δημοκρατίας και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Τι σημαίνει δημοκρατία στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα των ΜΕΜ (Μέσα Ενημερώσεις Μαζών), τα συνδικάτα έχουν το δικαίωμα κυριολεκτικώς για ψύλλου πήδημα να εξαγγέλλουν απεργία και όλοι να συμμετέχουν υποχρεωτικώς. Δηλαδή είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν οι εργαζόμενοι για τις καθαρά κομματικές αποφάσεις για απεργία, των συνδικαλιστών (κομματικών υπαλλήλων διαφόρων φατριών και σοσιαλμαρηιστικών αποχρώσεων) των κομμάτων (οικογενειακών ανώνυμων εταιρειών) όλοι είναι υποχρεωμένοι δια της βίας να απόσχουν της εργασίας των. Αυτό σημαίνει "δημοκρατία" στην Ελλάδα. Η βιαία παρεμπόδισης της εξασκήσεως του δικαιώματος της εργασίας, ο δια της βίας αποκλεισμός των εργασιακών χώρων από τους στρατευμένους απεργούς, συνέχεια……..


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Οπλοστάσιο στη Βουλιαγμένη

Το Λιμενικό και με την βοήθεια ενός πυροτεχνουργού του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισαν στην περιοχή του Λαιμού Βουλιαγμένης 46 φυσίγγια, 6 χειροβομβίδες, τέσσερις πυροσωλήνες εκτόξευσης βλημάτων, πέντε πυροκροτητές και έναν όλμο ενώ εξουδετερώθηκε και μία από τις χειροβομβίδες που ήταν ενεργή.
Το Λιμενικό έφτασε στο σημείο μετά από ειδοποιήσει που είχε από την Αστυνομία όταν αυτή δέχτηκε ένα τηλέφωνο από έναν άγνωστο ο οποίος κατήγγειλε ότι είδε ένα ύποπτο άτομο να πετάει ένα δέμα στη θάλασσα.
Ο οπλισμός μετά την περισυλλογή του μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
ΑΠΟΨΗ: 1) Κρύψτε τα, πετάξτε τα, θάψτε τα, έρχεται η Αντιτρομοκρατική.
2) Και καλά ένας άγνωστος τηλεφώνησε, ΜΠΟΥΡΔΕΣ, αυτός που τα είχε κριμένα πήρε τηλέφωνο. Πάλι καλά, το φαντάζεστε να βούταγε κανείς και να τα έπαιρνε μαζί του. Γιατί την έχουμε και αυτή την βλακεία.

Αποτελέσματα Εκλογών σε Γερμανία και Πορτογαλία

Γερμανία: Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ προηγείται στις εκλογές της Γερμανίας, σύμφωνα με τα exit polls, με ποσοστό 33.6%-33.8% ενώ βάσει των ποσοστών δεν θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τους Σοσιαλδημοκράτες η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η Άγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της που έκανε ανάφερε ότι ήδη έχει προβεί σε σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους (FDP) λέγοντας συγκεκριμένα ότι «Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή πλειοψηφία ώστε να σχηματίσουμε μία νέα κυβέρνηση του CDU/CSU και του FDP».
Πορτογαλία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία χωρίς να καταφέρει να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Προηγείται με ποσοστό 36,52% έναντι 30,37% του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD).


Η νέα γρίπη Α(Η1Ν1)ν χτύπησε τα σχολεία


Το υπουργείο Υγείας την Κυριακή αποφάσισε το κλείσιμο δύο τάξεων σχολείων της Αττικής από Δευτέρα έως Πέμπτη λόγω κρουσμάτων της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν και συγκεκριμένα το τρίτο τμήμα της Α’ Λυκείου στο 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου και όλων των τμημάτων της Β’ και Γ’ Λυκείου Μελισσίων.
Οι μαθητές και από τα δύο Λύκεια έφτασαν τους 22 ενώ κλιμάκιο από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται νωρίς σήμερα στα λύκεια για να ενημερωθούν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, για επαύξηση των μέτρων υγιεινής και για ενημέρωση των γονέων των μαθητών.
Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως ακολουθείται αυστηρά το πρωτόκολλο, όπως αυτό προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΑΠΟΨΗ: Τα λέγαμε εμείς, αλλά εσείς το χαβάσας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 1) Πλησιάζουν τα 1.500 τα κρούσματα της γρίπης Α
2) Ανοίγουν κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Σχόλιο για ένα τροχαίο

Ξημερώματα σήμερα ένα αυτοκίνητο που το οδηγούσε ένα 18χρονο αγόρι, και στο οποίο επέβαιναν άλλα τρία νεαρά άτομα, ξέφυγε απ` το δρόμο του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ. Ο νεαρός οδηγός καθώς και ο συνομήλικος συνοδηγός του εξέπνευσαν επί τόπου, τα 2 κορίτσια που βρισκότανε στα πίσω καθίσματα, χαροπαλεύουν στην εντατική του ΑΧΕΠΑ.
Συγκλονιστικό αλλά – δυστυχώς – πολύ συχνό γεγονός, που κάνει πάμπολλες οικογένειες να θρηνούν ισόβια τα αδικοσκοτωμένα βλαστάρια τους ή να τα «σπρώχνουν» μία ζωή καθισμένα πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια !,έλεος πια!
Στείλτε στα κάτεργα για όλη τους τη ζωή, αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα , πού στέλνουν με ένα χιλιάρικο στα σπίτια των υποψηφίων οδηγών την άδεια οδηγήσεως ,χωρίς εξετάσεις !.
Κρεμάστε ανάποδα κι` αφήστε τους να αργοπεθαίνουν αυτούς που-χωρίς ίχνος ανθρωπιάς-σερβίρουν για λίγα Ευρώ άπειρα σφηνάκια - βόμβες σε παιδιά που έχουν έξω απ` τα παληομάγαζά τους παρκαρισμένα τα δίκυκλα η τα (νεοαποκτηθέντα, - δώρα συνήθως των γονιών η των παππούδων) αυτοκίνητά τους.
Κόψτε τις γλώσσες και τ` αυτιά αυτών που τούς πασάρουν χόρτο,
κόκα, ηρωίνη ,κραχ και ό,τι άλλο στέλνει τα παιδιά στο θάνατο, είτε με πρόκληση τροχαίου είτε και χωρίς αυτό.
Γονείς, σταματήστε, να` στε τόσο "μοντέρνοι", τόσο "προοδευτικοί", τόσο αποστασιοποιημένοι από τα παιδιά σας. Διαθέστε περισσότερο χρόνο γι` αυτά, κάντε τα να θέλουν να κουρνιάσουν στην αγκαλιά σας και όχι να καρτερούν την ώρα που θα φύγουν από σας!. Κάντε τα ν` αγαπήσουν τη ζωή κι` όχι να "τρέχουν" προς το θάνατο!
ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ: "RADIO ROUMELI NEWS 98"
ΑΠΟΨΗ: Τα είπε όλα

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Αντιπαραθέσεις στον ΟΗΕ για την ονομασία των Σκοπίων

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εμπόδισε την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ παραβιάζοντας έτσι όπως ισχυρίστηκε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 λέγοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, η Δημοκρατία της Μακεδονίας επιτέλεσε εντυπωσιακή πρόοδο η οποία αναγνωρίζεται από όλους και σήμερα αναμένει δικαίως την έναρξη των διαπραγματεύσεων εισδοχής στην ΕΕ. Έχει εκπληρώσει όλους τους προβλεπόμενους όρους για να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και αποτελεί ενεργό και ένθερμο υποστηρικτή της περιφερειακής συνεργασίας, παραμένει δεσμευμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας και υποστηρίζει το διάλογο ως το εργαλείο-κλειδί για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα εστίασαν με συνέπεια στις δύο υψηλές στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας, που είναι η ενσωμάτωση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Η χώρα είναι ολόψυχα δοσμένη στο να μοιράζεται και να συνεισφέρει στις ευρωατλαντικές αξίες και στο κοινό όραμα, που είναι η διεύρυνση της σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Έντονη ήτανε η απάντηση του Έλληνα πρέσβη στον ΟΗΕ κ. Αναστάσιου Μητσάλη κάνοντας λόγο για «παντελή αδιαφορία της ΠΓΔΜ σε ψηφίσματα του ΟΗΕ και στην Ενδιάμεση Συμφωνία» ενώ κατάθεσε έγγραφο προς τα Ηνωμένα Έθνη (το έγγραφο εδώ) και συγχρόνως θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης την ερχόμενη Τρίτη και αναμένεται, ανάμεσα στα θέματα που θα αναφερθεί, να είναι και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.
ΑΠΟΨΗ: 1) Έτσι είναι σηκώσανε μπαϊράκι και οι αγράμματοι οι δούλοι των Μακεδόνων.
2) Είδατε κ. Μητσοτάκη και 1.000.000 χρόνια να περάσουνε, το όνομα τις Μακεδονίας θα παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
3) Μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.
ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO


Βέτο Ταγίπ Ερντογάν κατά Χριστόφια για τους έποικους στην Κύπρο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την περασμένη Τετάρτη σε διατύπωση που έκανε στον Κύπριο πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια απαιτείσαι την παραμονή όλων των Τούρκων εποίκων στην Κύπρο λέγοντας του ότι «οι έποικοι δεν θα φύγουν» από την Κύπρο και ότι πλέον «Έχουν γίνει πολίτες της ¨ΤΔΒΚ¨».
Ενώ ο κ. Δ. Χριστόφιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ απαντώντας στον Τούρκο πρωθυπουργό είπε «Όπως αντιλαμβάνεστε με τέτοιες θέσεις, ακόμη κι αν συναντηθούμε χίλιες φορές, δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε σε λύση».
Έντονες ήτανε και οι αντιδράσεις στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μ. Καρογιάν δήλωσε ότι «η θέση αυτή αποτελεί ακόμα ένα δείγμα γραφής ότι η Αγκυρα δεν έχει καμιά διάθεση να δεχθεί ότι ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου, ούτε σκέφτεται να συμβάλει ουσιαστικά στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των αρχών και αξιών της Ε. Ε.» και συνεχίζοντας είπε ότι «Δεν τρέφουμε αισθήματα αισιοδοξίας για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό, ιδιαιτέρως αν λάβει κανείς υπόψη ότι όσα λέγει ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι αυτά, που καταθέτει και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις απευθείας διαπραγματεύσεις».
Ενώ ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού τόνισε ότι «η τουρκική πλευρά πρέπει να κατανοήσει πως με τέτοιες αδιάλλακτες θέσεις, όχι μόνο δεν θα εξευρεθεί λύση το Δεκέμβριο, αλλά δεν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες».
ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: 1) ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την επιδιαιτησία και ισχυρίσθηκε το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση λύσης.
2) Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξη στον τουρκοκυπριακό τύπο χαρακτήρησε «απαράδεκτη» την ομιλία του κ. Δ. Χριστόφια ενώ υποστήριξε «ισοπέδωσε όλα όσα με κόπο επιτεύχθηκαν στις συνομιλίες» και διερωτάται «πώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες».
ΑΠΟΨΗ: 1) ΒΡΕ ΟΥΣΤ λες και δεν τους ξέρουμε.
2) ''…Ένα αφάνταστο ξέσπασμα ηρωισμού που καταλήγει στη Ζυρίχη. Που φέρνει πίσω τον Τούρκο στο νησί. Αυτόν τον Τούρκο που πέρασε τον πόλεμο χωρίς να δώσει τίποτε. Και που δεν έχει ξεχάσει τη μέθοδο του Βαρλικιού ή τη μέθοδο του ΄55 (Πόλη), όταν βρει την κατάλληλη ευκαιρία - φυσικά έτσι είναι ο άνθρωπος, έτσι ήταν πάντα. Άραγε όμως αρκεί αυτό να το απόφθεγμα για να κλείσει η τραγωδία; Κι εκείνος που θέλει να κάνει το σωστό, εκείνος που βλέπει ταυτόχρονα αυτή την πρόοδο της άτης - ποίο είναι το χρέος του;…''
Γιώργος Σεφέρης, Μέρες, 14 Ιουνίου 1959
ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ:
Κύπρος – Ναι μεν αλλά

Γιάφκα στο Χαλάνδρι η συνέχεια

Εντάλματα σύλληψης που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς διέταξαν χθες οι δικαστικές αρχές.
Πρόκειται για τα αδέλφια Μιχάλη και Γιώργο Π. Νικο……….., Νταμιάνο Πτ. Μπ….., Γ. Χρ. Καρα…….., Ε. Ι. Κοντο…… και Κ. Ν. Καρα………, για τους οποίους η Αντιτρομοκρατική υποστηρίζει πως διαθέτει στοιχεία που τους συνδέουν με τους τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν στο Χαλάνδρι και στο Γαλάτσι.
Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική «αποτυπώματα των έξι νέων κατηγορουμένων βρέθηκαν στη γιάφκα στο Χαλάνδρι, που τους συνδέουν ακόμη και με την κατασκευή των βομβών». Για τους έξι στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού τους από τις πρώτες ώρες που συνελήφθησαν οι Παναγιώτης Αν. Μας…….., Ε. Δ. Γιο……., Χ. Στ. Χατζ……… και Μ. Μ. Παντέ……….
Παρά τις εφόδους της Αστυνομίας στα σπίτια τους και σε στέκια όπου συχνάζουν δεν στάθηκε δυνατός ο εντοπισμός τους και τώρα η Αντιτρομοκρατική έχει αποδυθεί σε ανθρωποκυνηγητό. Το σπίτι στο Γαλάτσι, μάλιστα, όπου συνελήφθη ο Παν. Μας…….., ανήκε στα αδέλφια Νικολ………., τα οποία σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική είχαν αναπτύξει σημαντική δράση στον χώρο των αντιεξουσιαστών.
Εν τω μεταξύ, ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα απήγγειλε την Παρασκευή η εισαγγελέας Ελ. Ράικου σε βάρος των τεσσάρων που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση μετά από την έφοδο της αστυνομίας στη γιάφκα του Χαλανδρίου.
ΑΠΟΨΗ: 1) Τα όνομα τα τους δόθηκαν στην δημοσιότητα και για αυτό τα έγραψα. Λίγοι ξέρουν τον Γιώργο την Ελένη την Κωνσταντίνα και τους άλλους. Μου φάνηκε περίεργο η δημοσιεύσει των ονομάτων τους, είναι σαν κάποιοι να τους καταδικάσανε προτού να γίνει το δικαστήριο.
2) Αν και ο νόμος Ν.3625/2007 επιτρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ατόμων που εμπλέκονται σε κοινωνικά εγκλήματα, εγώ προσωπικά το θεωρώ επιεικώς λάθος.
ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ: Γιάφκα στο Χαλάνδρι

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 17

ΝΔ: Σε ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας «μοιράζει ευχάριστες συνταγές, λέει να σταματήσουμε κάθε δύσκολη προσπάθεια, να καταναλώσουμε ό,τι έχουμε, να χρεωθούμε κι άλλο» συνεχίζοντας είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ ασκεί πολιτική λαϊκισμού δημαγωγίας και ανευθυνότητας και ότι προσφέρει κούφιες ελπίδες που είναι χτισμένες στην άμμο των εξωπραγματικών και ανεύθυνων παροχών, που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ» και ότι «θα εκτινάξουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος και θα είναι καταστροφικές για την οικονομία».
ΠΑΣΟΚ: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη του έθεσε ένα δίλημμα λέγοντας «το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να γράφεται στον παγκόσμιο χάρτη σαν μια τριτοκοσμική μαύρη τρύπα διαφθοράς και καθυστέρησης ή θα κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον που της αξίζει» ενώ «η χώρα χρειάζεται μια δημιουργική έκρηξη, που θα φέρει στην επιφάνεια τη δυναμική μιας κοινωνίας η οποία ασφυκτιά στο τέλμα και θα της δώσει ξανά προοπτική, αισιοδοξία και ελπίδα»
Ενώ κατηγόρησε την ΝΔ λέγοντας «ότι γύρισε τη χώρα πίσω πολλά χρόνια, ακυρώνοντας μέσα σε πεντέμισι χρόνια επιτεύγματα που χτίστηκαν μεθοδικά, με κόπο και θυσίες του ελληνικού λαού».
ΚΚΕ: Σε ομιλία της η Γ.Γ. του ΚΚΕ κα. Α. Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους «να τιμωρήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσουν ΚΚΕ ανοίγοντας παράθυρο προς την ελπίδα»
Ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ λέγοντας ότι λένε πολλά ψέματα και το ΠΑΣΟΚ όπως ανέφερε ευτέλισε τα συνθήματα του.
Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κ. Παπαρήγα και εναντίον του ΛΑΟΣ και του κ. Καρατζαφέρη, υποστηρίζοντας ότι πότε πολεμάει το ΠΑΣΟΚ ωφελώντας τη ΝΔ και πότε την ΝΔ ωφελώντας το ΠΑΣΟΚ.
«Για να μην σας πω, είπε, πως έχει κάνει και όλη τη βρώμικη δουλειά εναντίον του αντικομμουνισμού για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, το 2007 και το 2009».
Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «εδώ πραγματικά τί να σας πω. Ή θα αισθανθείς απέχθεια και αηδία ή του βγάζεις το καπέλο». Ακόμη χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα» και «μπαμπά του το ΚΚΕ Εσ.».
Σε ό,τι αφορά τέλος τους Οικολόγους Πράσινους, τους κατηγόρησε τους για αοριστίες.
ΛΑΟΣ: Σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «οι δύο μονομάχοι δεν έχουν πει κουβέντα στην προεκλογική περίοδο για τα εθνικά θέματα, την υπόθεση Siemens και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και για την τρομοκρατία που υφίσταται η Αθήνα»
Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εκτίμησε ότι «το όνομα 'Μακεδονία' έχει τελειώσει μετά την άδεια που δόθηκε για την προσγείωση του αεροσκάφους στην Κέρκυρα» και ότι «το ελληνικό βέτο έχει να κάνει πλέον μόνο με το πρόθεμα» ενώ κατηγόρησε την Τουρκία λέγοντας ότι «κάνει ό,τι θέλει στη Θράκη» και ότι «οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών φθάνουν μέχρι την Σκύρο» ενώ ζήτησε , «να αναλάβει η Ε. Έ. την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων από την απειλή της Τουρκίας», διότι «οι εξοπλισμοί κοστίζουν στον ελληνικό προϋπολογισμό»Για την οικονομία τόνισε ότι «για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζονται χρήματα» και «αυτά μπορούν να βρεθούν, γιατί υπάρχουν στην παραοικονομία με την μείωση του ΦΠΑ, θα γυρίσει η αγορά».
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε ανάφερε ότι «δώσαμε μάχες για την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τη διασφάλιση των πολιτών» ενώ επεσήμανε ότι «είμαστε παρόντες και τώρα, παρουσιάζουμε με αναλυτικό τρόπο τις θέσεις και προτάσεις μας για τα κρίσιμα ζητήματα».
Ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η ΝΔ οδεύει προς μία συντριβή, που της αξίζει το αντίδοτο της στη φτώχια είναι περισσότερη φτώχια και φορολογική ασυλία για τους έχοντες» για «το ΠΑΣΟΚ μας προετοιμάζει για τα λεγόμενα της επόμενης ημέρας, περί άδειων ταμείων και παραλαβής καμένης γης» ενώ κατέκρινε το πρόγραμμα του κόμματος, τονίζοντας ότι δεν αναφέρει τίποτα για τα μεγάλα ζητήματα της ανεργίας και της φτώχιας.
Υπεραμυνόμενος των θέσεων του κόμματος του ανάφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης την κοινωνική ατζέντα και δεν πήραμε απάντηση παρουσιάζουμε προτάσεις για τον τρόπο που μπορούμε να υψώσουμε ασπίδες προστασίας απέναντι στην κρίση. Οι πολιτικές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετες με την τη δική μας αριστερή πρόταση εξόδου.
Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών, όπως και αντιπολίτευση από τα δεξιά. Το ζήτημα είναι αν θα έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση και από τα αριστερά. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες, χρειαζόμαστε τη στήριξή τους είναι δύσκολο το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας, αλλά είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε».
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ: 1) Εχθές συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη.
2) Δεύτερο debate μεταξύ Καραμανλή - Παπανδρέου ζήτησε το Σάββατο από το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Επεισόδια στα Εξάρχεια


Εχθές λίγο μετά τις 20:30 στην περιοχή των Εξαρχείων σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ομάδες διαδηλωτών.
Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες εναντίον του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων και έστησε αυτοσχέδια οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σύμφωνα με την αστυνομία ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ διαδηλωτών και διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.
ΑΠΟΨΗ: 1) Τα καημένα τα παιδιά ήθελαν να δοκιμάσουν το νέο όχημα της αστυνομίας που πετάει (χρώμα από) τούρτες. Λυπηθήκανε τους καημένους τους αστυνομικούς που τους παριστάνουν.
2) Σαν τον σκύλο με την γάτα τρώγεστε εκεί στα Εξάρχεια.

Αδίστακτοι ληστές τράπεζας τραυμάτισαν ανήλικο κορίτσι

Μετά από ληστεία που διέπραξαν σήμερα το πρωί σε τράπεζα στην Καλλιθέα (Αττικής) δύο αδίστακτοι ληστές στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έκαναν χρήση του όπλου τους πυροβολώντας τέσσερις φορές στον αέρα ενώ με την απειλή των όπλων προσπάθησαν να αρπάξουν το ΙΧ αυτοκίνητο ενός πατέρα που μετέφερε την ανήλικη κόρη του στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.
Ωστόσο ο οδηγός αντέδρασε φοβούμενος της ζωής για το παιδί του και σαν αποτέλεσμα είχε τον πυροβολισμό του ιδίου διαπερνώντας η σφαίρα τον ώμο του και τραυματίζοντας στην κοιλιακή χώρα την κόρη του που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.
Το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε όπου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και η κατάστασή του ελέγχεται σύμφωνα με τους γιατρούς. Ενώ ο πατέρας είναι ελαφρά τραυματισμένος και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
ΑΠΟΨΗ: 1) Από ότι ξέρω οι τράπεζες έπρεπε να είχαν το καινούργιο σύστημα για της πόρτες για την καθυστέρηση ή την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων. Η συγκεκριμένη το είχε?
2) Είναι το πολλοστό γεγονός που ληστές προσπαθούν να πάρουν ΙΧ ή όμηρο. Γίναμε Chicago σε αυτή την χώρα.
3) Έτσι είναι όταν ο κόσμος πεινάει και ληστείες θα κάνει και θα πυροβολήσει στην απελπισία του όλα θα τα σκεφτεί.
4) Το μόνο που εύχομαι είναι περαστικά στην μικρούλα.

Στο Αυτόφωρο δάσκαλος με την κατηγορία ότι χτύπησε μαθητή

Το περιστατικό συνέβη σε δημοτικό σχολείο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη όταν ο εκπαιδευτικός άρπαξε το αγοράκι από τα μαλλιά και να χτύπησε το πρόσωπό του πάνω στο θρανίο με συνέπεια να τραυματιστεί στα χείλια.
Στη συνέχεια η μητέρα του μαθητής αφού ενημερώθηκε από το παιδί της ανέφερε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κινήθηκαν αυτεπάγγελτα και συνέλαβαν τον δάσκαλο όπου τον οδήγησαν στον εισαγγελέα ο οποίος τού απάγγειλε κατηγορία της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης».
Αποφάσισε την άρση της κράτησής του ενώ πήρε αναβολή για να δικαστεί την προσεχή Δευτέρα.
ΑΠΟΨΗ: 1) Έτσι είναι ξαναπήγαμε στην εποχή «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο».
2) Σαν δάσκαλους σας έβαλαν εκεί να τους μάθετε γράμματα και όχι να τους τραβάτε τα μαλλιά και να τα χτυπάτε ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
3) Και να τον διώξουν από το σχολείο απλά το μόνο που θα του κάνουν είναι να τον στείλουν σε άλλο σχολείο, δηλαδή μεταφέρουν το πρόβλημα αλλού.
4) Τα έχουμε ξανά πει αυτά κ. υπουργέ, όταν δεν θέλουν να μπει (οι ίδιοι η δάσκαλοι) ελεγκτικός μηχανισμός για τους δασκάλους αυτά τα προβλήματα θα αντιμετωπίζεται.
5) Ξαναβγείτε στους δρόμους και κάνετε απεργία για ένα μήνα για να ζητάτε πάλι αύξηση γιατί τα λεφτά που παίρνεται για τους οχτώ μήνες δουλειάς είναι λίγα.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

GA Ferries έλαβε τέλος

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν τα οχηματαγωγά πλοία της εταιρίας GA Ferries «Ανθή–Μαρίνα», «Μαρίνα» και «Ροδάνθη» λόγω των χρεών της εταιρίας προς την επισκευαστική εταιρεία ΣΑΝΚΟ, τη γαλλική τράπεζα NATIXIS, τον ΟΛΠ, στην εταιρεία πετρελαιοειδών Mamidoil - Jetoil στην ΕΚΟ και στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο ενώ απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι ναυτικοί, οι οποίοι κατέθεσαν χθες μήνυση προσωπικά κατά του Γεράσιμου Αγούδημου.
Σε διαδικασία πλειστηριασμού βρίσκεται το ταχύπλοο «Jet Ferry» από την γαλλική τράπεζα NATIXIS εδώ και ένα μήνα.
Τα χρέη της GA Ferries φτάνουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
ΑΠΟΨΗ: 1) Για να δούμε τι θα κάνει τώρα η δικαιοσύνη για την GA Ferries και για τον κ. Γ. Αγούδημο. Θα μπει στο ντουρβά?
ή επειδή είναι ένας καλός αξιόπιστος επιχειρηματίας θα την γλειτώσει?
2) Όποιοι πήγαν ποτέ ταξίδι με τα «Μαρίνα» και «Ροδάνθη» ήταν σαν να πήγαν να κάνουν παρά πέντε με κλειστά μάτια.
3) Τους μόνο που λυπάμαι είναι αυτή οι εργαζόμενοι ναυτικοί.
ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ: Τα πλοία της ταλαιπωρίας (είναι πολλά τα λεφτά Άρη)


Βγήκαν στους δρόμους αποκλειστικοί νοσηλευτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποίησαν σήμερα νοσηλευτές σε δημόσια νοσοκομεία, διεκδικώντας τη χορήγηση εποχικού επιδόματος, αίτημα το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί το υπουργείο Απασχόλησης.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «το εποχικό επίδομα των 1.500 € που θα πρέπει να καταβάλλονται στο τέλος κάθε χρόνου σε όλες/ους που έχουν από 60 έως 210 ένσημα, αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα».
Ενώ πέραν του επιδόματος, οι αποκλειστικοί νοσηλευτές-τριες διεκδικούν επίσης άμεσες προσλήψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία και την κατάργηση των εργολαβιών και όλων των μορφών ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας στην υγεία
Την ίδια στιγμή το συντονιστικό των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε συντονισμό με την αντίστοιχη δράση της Πρωτοβουλίας Ωρομισθίων Θεσσαλονίκης έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας αιτώντας των διπλασιασμό του ωρομισθίου, την κατάργηση του ασυμβίβαστου, των μαζικό διορισμός τους, την κατάργηση της ωρομισθίας και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
ΑΠΟΨΗ: 1) ΟΠΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ένας ένας και πρώτοι οι αποκλειστικοί νοσηλευτές από ότι γνωρίζω είναι ιδιώτες και σαν καλοί Έλληνες πολίτες οι περισσότεροι ΔΕΝ κόβουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ζητάνε να τους δώσουμε και 1500€. ΒΡΕ δεν είστε καθόλου καλά εγώ που είμαι ένας βλάκας Έλληνας και τα δηλώνω όλα γιατί δεν μου δίνουν τίποτα. Έχουν και την απαίτηση να διορισθούν κιόλας, με το έτσι θέλω. 2) Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, αν εξαιρέσεις ότι αυτοί οι άνθρωποι τους χρωστάει από πέρυσι λεφτά το Ελληνικό Δημόσιο (ΑΙΣΧΟΣ) ζητάνε την κατάργηση του ασυμβίβαστου και των μαζικό διορισμός τους. ΒΡΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ, σας έχουνε ζαλίσει η εκλογές και λέτε τέτοιες ΜΑΛ#$#.

Πιάσαμε την 57η θέση στην διαφθορά


Σύμφωνα με τη ετήσια έκθεσή της Διεθνή Διαφάνεια, η Ελλάδα σε σύνολο 180 χωρών κατάλαβε την 57η θέση στην διαφθοράς.
Η έκθεση αναδεικνύει την πολύ στενή σχέση του επιχειρηματικού κόσμου με τη δημόσια διοίκηση, με παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές ως προς τις δημόσιες προμήθειες, την κατάργηση του ανταγωνισμού και την υιοθέτηση αδιαφανών διαδικασιών ενώ στελέχη πολυεθνικών εταιρειών δήλωσαν πως η διαφθορά αύξησε το κόστος της επιχειρηματικής δράσης κατά 10%.
ΑΠΟΨΗ: Μόνο την 57η θέση, μάλλον κάποιο λάθος έκανε η οργάνωση.!

Ανέκδοτο για το πώς σκεφτόμαστε σε αυτή την χώρα

Βρίσκεται ένας τύπος µε το αυτοκίνητό του οδηγώντας στην Εθνική οδό. Στην πορεία του ξαφνικά μένει από μηχανική βλάβη. Σκέπτεται ότι δεν έχει οδική βοήθεια και αποφασίζει να κάνει ωτοστόπ να πάει σε κοντινή πόλη για ανεύρεση συνεργείου κλπ.
Σταματάει ένα φορτηγό εξηγεί στον οδηγό την πορεία του και ο οδηγός προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη.
Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτά τη ψηφίζει, αυτός µε καμάρι του απαντά Ν.Δ., φρενάρει απότομα ο οδηγός το φορτηγό και του λέει: κατέβα γρήγορα από το αυτοκίνητό µου ρε μαλάκα!!!
Απορημένος ο κακομοίρης τη να κάνει κατεβαίνει και ξανά πάλι ωτοστόπ. Σταματάει ένα αυτοκίνητο εξηγεί στον οδηγό την πορεία του και ο οδηγός προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη.
Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτά τη ψηφίζει, αυτός µε καμάρι του απαντά Ν.Δ., φρενάρει απότομα ο οδηγός το αυτοκίνητο και του λέει: κατέβα γρήγορα από το αυτοκίνητό µου ρε ηλίθιε!!!
Απορημένος ο κακομοίρης τη να κάνει κατεβαίνει και ξανά πάλι ωτοστόπ.
Σταματάει ένα αυτοκίνητο µε μια πολύ ωραία γυναίκα τις εξηγεί την πορεία του και αυτή προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις η γυναίκα τον ρωτά τη ψηφίζει, αυτός σκέπτεται και της απαντά ΠΑΣΟΚ, μπράβο του απαντά αυτή χαρούμενη και εγώ ΠΑΣΟΚ ψηφίζω και συνεχίζουν την συζήτηση και την πορεία τους χαρούμενοι.
Μετά από πολλές συζητήσεις και χαριεντίσµατα σταματούν σε ένα ξενοδοχείο για τα περαιτέρω , μπαίνουν σε ένα δωμάτιο, φιλάκια, αγκαλιές κλπ.
Σε κάποια στιγμή της ερωτικής πράξης λέει η γυναίκα στον τύπο: ξέρεις εμένα όταν κάνω έρωτα µου αρέσει να µε χτυπούν.
Τι να κάνει ο τύπος μέσα σε όλα αρχίζει να την χτυπά, απέναντι από το κρεβάτι ήταν ένας καθρέφτης κοιτάζει ο τύπος στον καθρέφτη βλέπει τα γενόμενα σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει: Ε ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΓΙΝΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ ΚΙΟΛΑΣ!!!


Και από την άλλη μεριά του αντίποδα ένα site

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82

Γιάφκα στο Χαλάνδρι



Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από έφοδο εντόπισε σε μία μονοκατοικία στο Χαλάνδρι μια γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης με εκρηκτικά, κατσαρόλες και έντυπο υλικό και μια αυτοσχέδια έτοιμη βόμβα τύπου χύτρας από όπου και προσήχθησαν τρία άτομα που όπως φαίνεται σχετίζονται με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών».
Ακολούθησε νέα έρευνα και έφοδος σε διαμέρισμα της περιοχής του Γαλατσίου από όπου προσήχθησαν ακόμη δύο άτομα όπου σύντομα θα οδηγηθούν όλοι στον εισαγγελέα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Ανάλογες έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Επιθέσεις με κατσαρόλες έχουν χρησιμοποιηθεί σε τέσσερις εκρήξεις:
1. Στην οικία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Χηνοφώτη.
2. στη ΔΟΥ Ψυχικού στη λεωφόρο Κηφισίας 256
3. στη ΔΟΥ Αργυρούπολης
4. και στο σπίτι της κα. Λ. Κατσέλης και του κ. Γ. Αρσένη στο Κολωνάκι
ΑΠΟΨΗ: 1) Απορία μου προκαλεί το μικρό της ηλικίας τους (με έτη γέννησης μετά το 1980) δηλαδή το πολύ 29 χρονών.
2) Είμαι υπερβολικά κατά της βίας τι σημαίνει ένοπλός αγώνας?
Δηλαδή, εγώ ο Θεός, αποφασίζώ εάν εσύ, θα συνεχίσεις να ζεις, γιατί εγώ, πιστεύω, ότι για μένα, είσαι λάθος. Τι μας λες βρε ΜΑΛ#$#, ποιος είσαι εσύ που θα το παίξεις ΘΕΟΣ?
3) Το να ξέρεις να παίζεις χαρτιά είναι πολύ καλό, μόλις έβγαλε ένα άσσο από το μανίκι της η ΝΔ σωστά?
4) Όσο για τους πιτσιρικάδες με τόσες χύτρες η κατσαρόλες που χαλάγανε ε, κάποιος θα τους κάρφωνε.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 – Επεισόδιο 16

ΝΔ: Από μεριάς της ΝΔ για το debate ανακοινώθηκε:
Για να πραγματωθεί η δημοκρατία και να υπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει την αλήθεια και να μην παρασύρεται από κραυγές, συνθήματα και προπαγανδιστική χειραγώγηση του συναισθήματος. Ο Κώστας Καραμανλής από την αρχή μίλησε την γλώσσα της αλήθειας και της λογικής. Με σαφήνεια και παρρησία παρουσίασε το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ο Γιώργος Παπανδρέου κρύβεται πίσω από ασάφειες. Προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με φραστικά σχήματα και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Ο κ. Παπανδρέου στο πρώτο ντιμπέιτ χρησιμοποίησε για άλλη μία φορά ασάφειες και υπεκφυγές. Δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο. Τίποτα χειροπιαστό.
Γιατί κρύβεται; Τι κρύβει;
Κρύβει την άγνοια κινδύνου και την απουσία σχεδίου; Ή μήπως υπάρχει μια επώδυνη για τους πολίτες και για την χώρα κρυφή ατζέντα;
Ο κ. Παπανδρέου:
- δεν απάντησε που θα βρει τα λεφτά για όλες τις υποσχέσεις που μοιράζει - δεν απάντησε αν θα αυξήσει τους φόρους για να βρει τα λεφτά - δεν απάντησε αν θα δανειστεί για να βρει τα λεφτά - δεν απάντησε αν θα τηρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας - δεν απάντησε τι αλλαγές σκοπεύει να φέρει στο ασφαλιστικό σύστημα - δεν απάντησε ποια και πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «ράβουν κοστούμια εξουσίας» - δεν απάντησε πως προγραμματίζει να προωθήσει τις πράσινες επενδύσεις - δεν απάντησε τι σκοπεύει να πράξει με το θέμα της εκτροπής του Αχελώου.
Στις 19:30 ομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Κ Καραμανλή σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην Αλεξανδρούπολη.
ΠΑΣΟΚ: Από μεριάς του ΠΑΣΟΚ για το debate ανακοινώθηκε:
Η ΟΥΣΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ.
1. Από τη μία ο αγχωμένος απερχόμενος πρωθυπουργός, σε ρόλο αντιπολίτευσης, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ στις επιλογές του και παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ για να ζητάει κι άλλες θυσίες από τα εκατομμύρια πολιτών που γονάτισε με την πολιτική του. Ήθελε να μας κάνει να ξεχάσουμε τα 6 χρόνια διακυβέρνησής του. Μάταια.
2. Από την άλλη ο ήρεμος αυριανός πρωθυπουργός, να μιλάει με σαφήνεια για το πρόγραμμά μας σε κάθε τομέα πολιτικής, από την οικονομία μέχρι την παιδεία, κι από το κράτος μέχρι το περιβάλλον και να κλείνει στόματα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Και κυρίως: να δίνει ξανά ελπίδα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
3. Όπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου προσερχόμενος στο χθεσινό debate:
«Είναι σημαντικό να έχουμε ενημερωμένους πολίτες, γιατί αύριο έχουμε αποφάσεις.
Αποφάσεις σημαντικές, για να βγούμε από αυτή την παρακμή και το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε.
Αποφάσεις, που θα δώσουν λύσεις, ελπίδα για την ανάπτυξη της χώρας.
Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων των πολιτών.
Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση.
Και για όσους ευαγγελίζονται ότι υπάρχει μόνο η απαισιοδοξία και ο κατήφορος, εγώ μπορώ να σας πω ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες θα αξιοποιήσουμε σε μια νέα πορεία.
Και είναι σίγουρο ότι, μαζί μπορούμε».
ΚΚΕ: Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Α. Παπαρήγα σήμερα, θα συνομιλήσει με ναυτεργάτες του Περάματος, σε ένα ιδιότυπο «εργατικό ντιμπέιτ» που προγραμματίζεται καθώς η κ. Παπαρήγα έχει δηλώσει ότι θα απαντήσει σε όσες ερωτήσεις γίνουν από εργαζομένους, χωρίς περιορισμούς.
- Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την τηλεμαχία ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και στον Γ. Παπανδρέου δηλώνοντας ότι έγινε για την καρέκλα. Και μόνο ότι για τις χιλιάδες απολυμένους των ασφαλιστικών εταιρειών, του Αγούδημου και για τα ναυπηγεία, δεν είπε λέξη ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, αποδείχνει ότι και οι δύο εκφράζουν ακριβώς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική κι αυτή θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση.
Στις 19:30 ομιλία της Γ.Γ. του ΚΚΕ, κα. Α. Παπαρήγα σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία «Κούρου Ισορροπιστή» στο Περιστέρι.
ΛΑΟΣ: Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης να σχολιάσει το "ντιμπεϊτ" των δύο πολιτικών αρχηγών , δήλωσε:"Έκθεση ιδεών δύο καλών παιδιών, καλών οικογενειών". Στις 17:00 επίσκεψη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη στον εκθεσιακό χώρο της Άρτας ενώ στις 18:00 προεκλογική ομιλία στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» του εκθεσιακού χώρου της Άρτας.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το χθεσινό debate ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και κ. Παπανδρέου δήλωσε «Και μετά το χθεσινό debate ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και κ. Παπανδρέου αποδείχθηκε πως οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν συνιστούν διαφορετικό δρόμο μεταξύ τους, αλλά συμπληρωματικές πολιτικές που επιφυλάσσουν νέες πολιτικές λιτότητας για την επόμενη μέρα των εκλογών.»
- Η Teleperformance απαγόρευσε την είσοδο στους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Καρίτζη και Στέλλα (Νανή) Πολίτη, οι οποίοι προσπάθησαν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους. Σε κοινοί δήλωση τους είπαν ότι «Η απαράδεκτη στάση της Διεύθυνσης της εταιρείας είναι σε πλήρη αντιστοίχηση με τις άθλιες συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, κάτω από τις οποίες εργάζονται οι 2.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται με 4μηνες και 6μηνες συμβάσεις. Θέλουμε για άλλη μια φορά να υπογραμμίσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και για την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων».
Στις 20:00 ομιλία του προέδρου του Συνασπισμού κ. Α. Τσίπρα σε προεκλογική συγκέντρωση στη παραλία της Χαλκίδας – περιοχή Αγαλμάτων.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ: Στον «Ευαγγελισμό» εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος. Ο κ. Κύρκος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ήδη από το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.
Αυτήν την ώρα ο Λεωνίδας Κύρκος βρίσκεται πλέον σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας και υποβάλλεται σε εξετάσεις για καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.


Συναυλία για την αναδάσωση του Πάνειου Όρους


Σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 ο δήμος Καλυβίων (Αττικής) διοργανώνει μεγάλη συναυλία στο γήπεδο ποδοσφαίρου του δήμου για την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων του Πάνειου Όρους και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
Θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι:
Θάνος Μικρούτσικος
Μανώλης Μητσιάς
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Ρίτα Αντωνοπούλου
Γιάννης Κούτρας
Μίλτου Πασχαλίδη
Μάνος Πυροβολάκης
και το Ροκ Συγκρότημα ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΗ: Καλή επιτυχία στην συναυλία σας
1)
Όσο για τους καλλιτέχνες που συμβάλουν και αυτοί από την δικιά τους την μεριά αφιλοκερδώς από ένα απλό πολίτη ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
2) Να το δουν και μερικοί άλλοι δήμαρχοι αυτό που κάνει ο δήμος Καλυβίων για την αναδάσωση, καλό είναι να πάρετε μερικές ιδέες.

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών στο Κονγκό (Ασβεστοχωρίου) για σχολική στέγη


Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 2ου Σχολείου Χορτιάτη σε δήλωση του είπε «Είναι τέτοια η κατάσταση στην περιοχή μας που δεν ξέρουμε αν είναι καλύτερο να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε νοικιασμένες αίθουσες ή να μην υπάρχουν καθόλου αίθουσες προς ενοικίαση»
Οι μαθητές του Ασβεστοχωρίου εδώ και 10 χρόνια κάνουν μαθήματα σε νοικιασμένα καταστήματα με βαμμένα τζάμια δίπλα στο δρόμο και η προοδευτική αύξηση των μαθητών όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίστηκε με δύο αίθουσες προκάτ που τοποθετήθηκαν στο διπλανό πάρκο, καθώς οι εργασίες κατασκευής σχολείου στο Ασβεστοχώρι, λόγω έλλειψης χρημάτων, έχουν διακοπεί από πέρυσι.
Αφορμή βρήκανε μετά από δύο εβδομάδες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και 400 γονείς και μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων της περιοχής και απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».
ΑΠΟΨΗ: ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΑΣ.
1)
Τι πάει να πει «έλλειψης χρημάτων» αυτή είναι η παιδεία που μας πασάρεται ε πολυθρονάτοι?
2) 400 μόνοι γονείς, όλο η πόλη έπρεπε να κατέβει να τους πετάξετε στα μούτρα τους, τους εκλογικούς καταλόγους.
3) 126.000 Laptop βρήκατε τα λεφτά (450€ το καθένα) για την Α’ Γυμνασίου.
4) Ο Ο.Σ.Κ. τι κάνει που είναι τα λεφτά που έχει δέσμευση για το συγκεκριμένο σχολείο?
5) Και ο πρωθυπουργός από το χωριό σας να είναι, πάλι την Αθήνα ΜΟΝΟ θα φροντίζει.
6) Προσωπικά σας συνιστώ να γίνεται μια γροθιά με τον κάθε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων γιατί, ο μοναδικός του σκοπός, είναι μόνο, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Παρέμβαση του εισαγγελέα για την Ασπίς Πρόνοια


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε χθες την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης εις βάρος του ομίλου «Ασπίς Πρόνοιας» για την πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε ο κ. Π. Ψωμιάδης βασιζόμενη σε δύο έγγραφα που δόθηκαν από τον υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου που το πρώτο είναι μια επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος όπου αναφέρεται ότι ουδέποτε εκδόθηκε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ, όπως αυτή που προσκόμισε στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης ο μεγαλομέτοχος της ασφαλιστικής εταιρίας, Π. Ψωμιάδης και το δεύτερο από το τμήμα «ξεπλύματος χρήματος» της τράπεζας ΗSΒC στο Λονδίνο λέγοντας ότι «το εν λόγω έγγραφο δεν είναι γνήσιο και δεν έχει εκδοθεί από την ΗSΒC».
Έξω από τα γραφεία της διοίκησης της «Ασπίς Πρόνοια» στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στον όμιλο αυτής.
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ:
ΠΑΣΟΚ:
Δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε κοινή τους δήλωση για το κλείσιμο της Ασπίς Πρόνοια είπανε ότι «Η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει μέτρα εξυγίανσης της Ασπίς Πρόνοια και όχι να προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα να μείνουν στον αέρα χιλιάδες καταναλωτές και στο δρόμο οι εργαζόμενοι»
ΝΔ: Από μεριάς του υπουργείου Οικονομίας απάντησε στις δηλώσεις των υ. βουλευτών του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι επί ημερών τους 14 εταιρείες είχαν κλείσει ενώ σημειώνει ότι «δεν κατανοώ συνεπώς πώς και γιατί αυτοί, που είχαν αφήσει την ασφαλιστική αγορά να λειτουργεί ασύδοτα, έρχονται σήμερα και κάνουν επικριτικές ανακοινώσεις. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να απολογηθούν σε χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι, ενώ πλήρωναν κανονικά τα ασφάλιστρά τους, είχαν επί ημερών ΠΑΣΟΚ προβλήματα με αφερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες».
ΚΚΕ: Σύμπτωμα αποκαλυπτικό της καπιταλιστικής κρίσης και ενδεικτικό του αδιεξόδου, στο οποίο βαδίζουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το ΚΚΕ το χθεσινό «λουκέτο» σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη Δέσποινα Σπανού, μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εργατικής πολιτικής και το Δημήτρη Στρατούλη, υποψήφιο βουλευτή στη Β΄ Αθηνών, βρέθηκαν με τους εργαζόμενους κατά την σημερινή διαμαρτυρία τους.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ: Ο Συνηγόρου του Καταναλωτή είχε καταγγείλει την Ασπίς Πρόνοια για οφειλές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της ασφαλιστικής εταιρείας που αφορούν ασφαλιστικά συμβόλαια ενώ βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτική έρευνα.
ΑΠΟΨΗ: 1) Αν λέω αν αποδεικτή ότι όντως είναι πλαστή η εγγυητική επιστολή που φυσικά δεν την έκανα εγώ, θα μπει στην ΦΥΛΑΚΑ ο υπεύθυνος ε?
2) Και επειδή Έλληνες είμαστε και σενάρια φτιάχνουμε εχθές στον καφενέ κάποιοι λέγανε ότι ο κ. Π. Ψωμιάδης είναι ο μεγάλος μέτοχος του ΠΑΣΟΚ λες να το έκανε αυτό για να πέσει το βάρος στην ΝΔ. (απολυμένοι – χάσαμε χρήματα και άλλα πολλά) …..Ε?
Τι είπε ο μπάρμπα Μήτσος πόσοι φαντασία έχει βρε παιδί μου.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Λουκέτο σε πέντε ασφαλιστικές εταιρίες

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

5 κόμματα εκτός των εκλογών από τον Άρειο Πάγο


Με απόφαση του Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου πέντε κόμματά από τα 28 που είχαν υποβάλει υποψηφιότητα για τις εκλογές δεν θα πάρουν μέρος γιατί δεν τιρούν τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας.
Και αυτά είναι:
1. Οικολόγοι Ελλάδας Κ. Παπανικόλας) Πολιτική Κάθαρση (Κ. Παπανικόλας)
2. Άμεση Δημοκρατία στην πράξη (Γ. Κόκκας)
3. Μέλλον των Ελλήνων (ΜΤΕ) Υπηρέτες του Ελληνικού Λαού (ΥΤΕΛ) (Ν. Σκοπελίτης)
4. Νέα Ελληνική Δημοκρατία (Ν. Λάσκος)
5. Πού είσαι Παπαδόπουλε - Κόμμα Ελλήνων Αλλοδαπών- Τρομοκρατήστε τους Τρομοκράτες.
ΑΠΟΨΗ: 1) ΣΝΙΦ, ΣΝΙΦ Κρίμα, μην ανησυχείτε έχουν μείνει άλλα 23 κόμματα κάποιο θα βρείτε πονηρά για να ψηφίσετε, ΑΝ λέω ΑΝ θα πάτε ε?
2) Απορία το κόμμα των Οικολόγων Ελλάδος είχε πάει με το ΛΑ.Ο.Σ. τι δουλειά είχε να καταθέσει και υποψηφιότητα να κατέβει και μόνο του ε?
κ. Καρατζαφέρη κάτι μου λέει ότι θέλει να σας κάνει αντιπολίτευση για προσέξτε τον λιγάκι τον εν λόγο κύριο.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: 28 κόμματα στις κάλπες

67 άτομα στην δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου


Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα αποφάσισε την παραπομπή 67 προσώπων γνωστούς επιχειρηματίες, χρηματιστές, τραπεζικούς υπαλλήλους, αλλά και 49 επενδυτών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από οκτώ χρόνια μετά τον πρώτο σχηματισμό δικογραφίας για τις «μετοχές φούσκες» του Χρηματιστηρίου.
Τα 67 άτομα παραπέμπονται για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
ΑΠΟΨΗ: 1) Πολιτικούς δεν είδα ή δεν συμμετείχαν αυτοί καθόλου?
2) Οκτώ χρόνια και βγαίνει τώρα ΜΑΛΙΣΤΑ !!!!
3) Για να δούμε, πόσοι πιστεύεται από του 67 ότι βρίσκονται στην Ελλάδα?
4) Θα μου πεις τι φταίνε και αυτοί, κορόιδα ψάχνανε και βρήκανε κάποιους Ελληνάρες που από εκεί που βοσκάγανε τα πρόβατα τους ή κάποιες κυράδες με φακιόλι και με κατσαρόλα γίνανε επενδυτές και την άλλη μέρα δια μαγείας μιλάγανε για το Nikkei ή για το Dow Jones.
ΜΗΝ ΧΕΣΩ

Λουκέτο σε πέντε ασφαλιστικές εταιρίες


Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιριών από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και συγκεκριμένα των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, General Union ΑΕΓΑ και General Union ΑΕΑΖ (του ομίλου Π.Ψωμιάδη), καθώς και της Σκούρτης ΑΕΓΑ. είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει η κυκλοφορία προς την Κηφισιά για μία ώρα από 700 εργαζομένους και περισσότεροι από 1.000 πωλητές σε αυτές, διαμαρτυρώντας για την απόφαση της επιτροπής .
ΑΠΟΨΗ: 1) Αν και δεν το θέλω θα χρησιμοποιήσω μια δήλωση της κα. Α. Παπαρήγας «τα βάρη της κρίσης, καλούν να πληρώσουν ….. οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, με τις απολύσεις, το πάγωμα των μισθών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.» ενώ «Την ίδια ώρα οι όμιλοι που παραμένουν κερδοφόροι σε κάθε τομέα ετοιμάζονται για νέο μοίρασμα της αγοράς, νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις» ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ?
2) Πιόνια είμαστε σε μια σκακιέρα, για σκεφτείτε το λιγάκι!
3) Και ακόμα το κανόνι δεν έχει σκάσει, που να σκάσει τι έχει να γίνει – αποκλεισμένη στα σπίτια μας θα είμαστε από της διαδηλώσεις.
4) Α! θα τρώμε και τούρτα από την αστυνομία το ξέχασα αυτό.